Saturday, 31 December 2011





Hey kawan-kawanku semua ..
Harini 1.1.2012 , tepat pkol 12.30 aku menaip blog ni...



harini, ari yang fara nanti nanti kan, Azam fara tahun ialah nak belaja rajin rajin and capai cita cita fara jadi pensyarah...
aminnn :')
Hummm, fara harap fara boleh berubah menjadi lebih baik pada tahun ni..
and fara harap boyfiee fara pun boleh berubah cam mana fara ingin ingin kan.. hihihi
#Imissyou honeyy, mana awk ilangkn dri?tu lah, asik busy dgn keje je.tape, saya akn tnggu awk smpai awk kmbali kat idop saya. jangan isau, saya tetap tnggu awk..(Berharap dlm ati ni) hehe

Fara harap you all semua ada azam yang tinggi untuk tahun ni, smoga mjadi insan yang lebih baik drpd seblum ni.. :')


Okey lah, farah ucapkan Selamat Tahun Baru 2012  ♥ ♥ ♥

 
Have a nice day this year :')



thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Sunday, 25 December 2011

End year Giveaway








Woo, ni baru first time saya buat giveaway..
saya harap boleh menang :)


sponsor pertama : ALL TYPE LENSE beliau sponsor 2X contact lense and 2X case lense untuk sepuluh pemenang
sponsor kedua : NABILA MARS beliau sponsor 5X header
sponsor ketiga : MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header


syarat-syaratnya

FOLLOW and LIKE page sponsor , kalau ALL TYPE LENSE sila add untuk mengetahui segala perkembangan , FOLLOW and LIKE page aku supaya kalau korang menang hadiah tak jatuh kat tangan aku sebab tak tuntut
postkan link post tersebut di ruang komen dibawah ^_^ 
tagkan kepada 3 orang rakan dan pastikan MEREKA TAHU 
sertakan power skali eh , senang nanti kalau saya dah jumpa pemenangnya , xperlu mencari-2 serta menunggu *power untuk lense* 
TARIKH TAMAT ENDYEAR GIVEAWAY PADA : 31.12.2011

saya tag  tyra , apex , apy , izma

btw, power saya '0' tade power lah dear :')

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Tuesday, 13 December 2011





hey, da lame tak update blog ni...
miss u my baby blog, huhu


thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Thursday, 10 November 2011

BOSAN !







HeyHey~  Farah disini

     



Farah nak cerita ni, dah 2minggu berturut-turut farah tak pergi sekolah. humm, rase macam malas sangat.
minggu depan dah nak cute sekolah, rase macam rindu pulak kat sekolah tu. :(
Lagipun kat sekolah bukan ada ape-ape pun, yelah budak baru abis PMR kate kan..
Dalam mase yang sama, cikgu pun tak ambik kehadiran.
urrgggh, kat sekolah just duduk kat dalam dewan kene dengar ceramah.
pehh, memang tak ley duduk diam, asik nak berjalan je.

humm, dok dari tadi asik mengodeh-godeh blog ni.
nasib ade hasilnya..
uhuahuahua, blog farah da maju siket.
kalau dulu, blog farah macam budak kecikk. sekarang adelah matang siket.
hehehe, (BANGGA) -.-


Kawan-kawanku aku rindu katt korang lahh.
Bila boleh jumpa ? yelah, masing-masing da kerje.mana ingat nak kawan-kawan dia.
an ??
huh,sekarang da nak hujann, besttnye !! sukenya main hujan..
cepatlah turun HUJAN .....
Farah suke time hujan sebab cuaca sejukk, boleh tidurr..
waahh, bestnya..
Macamtu lahh, time hujan turun, tu lahh kerja farah.




haaaaa, ni lah last farah tangkap gamba kat sekolah.

Okeyy lah, nanti farah cerita lagi ok...
hari da nak hujan ni, nanti lappy ni MELETOP kang jugak..
HIHIHIHIHI
k lah, sekian terima kasih.





thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Wednesday, 9 November 2011

Inikah Sahabat ...?


          HeyHey~
  Harini topic farah adalah pasal 'SAHABAT' ...
 Kehadiran seorang insan bernama sahabat disisi semestinya akan menjadikan hidup sehari-hari kita lebih bermakna. Bersamanya kita boleh berkongsi segala rasa dan rahsia. Sahabat bukan sahaja cerminan yang merefleksikan siapa dirimu, tetapi juga mempunyai pengaruh yang besar dalam perjalanan hidup kita.






Friends will come and friends will go,
The seasons change and it will show.
                                                       I will age and so will you,
                                                       But our friendship stay,strong and true.


    Sukar juga dimengerti siapakah sahabat yang selayaknya digelar sahabat sejati. Ini kerana ada sahabat sanggup sehidup semati, dan sedia berkorban apa sahaja. Tidak kurang lah juga adanya sahabat yang suka ambil kesempatan,pentingkan diri sendiri,tikam dari belakang dan sebagainya. Jadi, pilih lah sahabat yang betul, jangan tersalah pilih kawan.







Friendship is a prince less gift,
       That cannot be bought or sold.




                                        
 Sincerely,
    Farah Nasaruddin

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Thursday, 29 September 2011

Cry ?? ^^


             Assalammualaikum...

  HeyHey~ nak dengar cerita farah tak harini? Harini sedih sangat2, tak tahu kenape tibe2 je nak sedih..

                                                            
Actually harini dekat sekolah farah ade buad "solat Hajat for all student pmr&spm". yelah, PMR lagi 4 hari je kutt... risau sangat2.

  But,harini farah tak pergi pun solah hajat tu, coz paham-paham je lah. tapi kawan2 semua pergi, jeles sangat,tak tahu kenape?humm :(
Semakin dekat nak periksa, semakin tension&byk d'fikirkan. aduhhhh. boleh jadi gilerr nih!huhuhu
Nak bace buku pun semakin malas, ape tips2 yang boleh hilangkn penyakit malas ni?

okey lah, farah pun nga pening nih. lagipun tak tahu nak cerita ape lagi?k lah, next time farah update page yang baru, yang power pnye. HAHAHA

 you all, doakn farah spye pmr ni,keluar soalan yang senang2 sikit. hehehe #sukesuke je
but tengs lah sesiapa yang membace blog farah. Thanks you. 

Kalau suke like lah page blog farah ni. kat mane ekk? tu tu tu, kat sebelah kanan tangan anda. btway terima kasih. :)


 The End:
Farah Nasaruddin  :)




thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Monday, 12 September 2011

PMR this year (:


       Assalamualaikum . .
 HeyHey! Farah here~
 Long time not see yaaa! come to your mummy my baby bloggg! I miss you badly :'(
 wahh, da lame tak update blogggg nih, #rindukau laju2blog
 Huh, topic harini aku nak cerita tentang peperiksaan PMR aku tahun nih. arghh, lagi 2minggu je kuttt..
 wahh,nervous gile..
 tapi, aku rase macam tade pape pun. da lah, tak prepare lgsung, bace buku pun tidak.
 ishhhh, macam mane lah nak ambek PMR nih an.
 Actually, aku tengah risau nih. dok hari2 temenung je.huhuhu
 mase percubaan PMR aritu pun cukup2 makan je org kate ^^
 huummm, macam mane ek nanti nak menjawap soalan sedangkan kat kelas pun main2 lagi.
 bukan tak boleh fokus... tapi biase lah kawan2 pun ajak berborak, mesti join sekali. hihihihih

 Okey lah, aku pun da tak tahu nak cakap macam mane lagi.
hummm, i hope, youall pray that may succed. Thats all for now. The End ^_______^

sincerely,

Farah Nasaruddin :)

                                        

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Wednesday, 20 July 2011

Kebosanan tahap Kebosanan :')


 HeyHey! Farah here~
Harini hari rabu , pada pukul 5.39p.m. saya terlalu bosan dan bosan . tak tahu nak buad ape?
nak call hubbie tade kredit pulak, nak message lagi lah tade . nak keluar masingmasing buzy .#ishhh, sabar je.aptb# 
Hari ini, memanjang tidur je lah , da macam orang gile da asik tidur je . kenape lah, harini sangat BOSAN TAHAP KEBOSANAN . huh -_- 
Esok hari khamis, rase macam malas nak sekolah ? lazy!lazy! "penyakit malas da datang da. nanti lau tak datang kene marah dengan bfiee camne ??" ayokkk. hihiihi #sikit2bfiee# apela.
humm, harini tak tahu nak story ape? mybe tade story kuttt. hehehe . sokey, next time mybe saya ade story yang boleh diceritakan k. hope next The Story Of Farah Nasaruddin, akan membuat korang enjoy and interesting okayy?

I'll back . see you soon . kbye

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Monday, 11 July 2011

I Love you more than everyting,please forgive me? :(


 HeyHey ~
Nak dengar cite dari i tak ? harini i sedih sangat2 , tak tahu nak cite kat sape lagi , kalau bukan lagi kat blog i nih . hummm :(
                                                 
Actually i nak bgtahu something . Dah lame i pendam bnda ni, and now dah ready nak bgtahu you . I tak mengharapkan apa2 but cukup lah if you tahu . Fist kita couple mmg i tade perasaan cinta or sayang kat you, da kelamaan i mula sayang and cinte sangat kat you . tapi sekarang you da berubah tahu tak ? you da lain sangat, dulu you selalu ambil tentang i , selalu rindu i , and  you selalu  cakap you sayang and cinte kan i sangat2 . tapi i tak yakin yang you sayangkan i . sekarang you mmg betul2 berubah , you da tak kesah i buad ape, da jarang ucap kata2 sayang and cinte kat i lagi . i sedih sangat2 . bile i cakap kat you yang you da berubah , you cakap tu just pandangn dari mate i saje . In class you selalu ade kat sisi i , kalau you nak keluar pun you mesti bgtahu i, tapi sekarang ???  time kita gadoh , sebelum balik sekolah you mesti tunggu i and cakap ape yang masing2 tak puas hati . tapi sekarang you bla gitu je ? I tahu you mara sangat2 kat i sebab i da penah permainkan perasaan you , and i buad bnda yang you tak suke . sekarang kita da jarang msg and call . every night, sebelum i nak tidur i selalu baca msg you , and mesti i akan menitiskan air mate ,  tak tahu kenape ? mybe untuk lepaskan rindu i kat dia . dulu you selalu ucapkan "selamat malam" kat i , bile you da tak ucap lagi kat i , i rase sedih sangat2 . you selalu cakap yang i nih tade perasaan . tapi hati i , ade you pkir ?  walaupun you da berubah , you tetap kat hati i . I masih ingt lagi kata2 and janji2 you kat i ,"saya janji selepas saya abis keje,saya akan jage awk dengan penuh kasih sayang saya, janji . saya sayang n cinte awk sgt2".  I just nak you tahu je and i rase i tak layak dapat BIDADARI cantik macam you nak selama ni kan? Tengs sangat2 , you da jage i dengan baik sekali . I hargai sume ape yang you buad untuk i selama nih . I know you like this song too . humm, let me say this for the first and for the last time and i hope you tak marah . I love you bie , i love you more than everything . I'm sorry if i do not understand your heart and emotions . I know i was wrong . please forgive me?




Okay da abis da kan ? humm, so better you go find someone else yg lagi better dari farah okayy . this guy hantar txt kat farah panjang2 smpai dah macam karangan tapi what farah can do ? humm I cant love anyone else for now and so on except 'DIA' . tapi for honestly, farah akan single until dia terima farah balik dlm hidup dia . humm, Thats all for now . The End ^______^


Sincerely,

Farah Nasaruddin :)


thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Thursday, 7 July 2011

why ???


   
    i don't know why i still keep thinking of you all the time , maybe we are in the same cls and i had to see you everyday even though i know that you hated me so much .yeahh ,i don't care about that ,why should i care ? should i hated you ,not you to hated me .i saw one of your status that you saying about 'selfish bitch' ohh yeahh i know and i guess its me .can you tell me why i still taking care of you ? sigh..never mind ,why i should ask you all this shit thing right ? i'm nothing to you anymore .i know its me that really want to end our relation but why you can't be my friend or else just being friend as classmate ?you ,the one make it become too complicated and worst everything .I'm not blaming it to you ,its my fault too .i just hope that we can just being a friend like before .just friend...its enough for me as long you can forgive me for all this , I'm sorry IH ,i'm thankful if you reading this .kbye


                                     

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Putus ;(





Aku duduk sendirian di kamarku
Menangis kesepian keranamu
Kau tinggalkan aku
Kau cari yang lain
Tergamakmu merobek hatiku

Aku duduk sendirian di kamarku
Menangis kesepian keranamu
Kau tinggalkan aku
Kau cari yang lain
Tergamakmu merobek hatiku

Tapi setelah kau pergi aku
Mendapat lebih baik darimu
Dia hargai aku
Dia sayangi aku
Lebih dari padamu
Aku ingin kau tahu
Betapa ku gembira
Tidak lagi bersamamu
Namun pastinya
Nanti kau akan sedari
Yang kau perlu cintaku
Yang kau perlu cintaku
Yang kau perlu cintaku

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Monday, 4 July 2011

Di Sekolah ^___^

Hello~
harini farah nak cite sikit nih mase kat sekolah tadi .
5/7/11 iaitu ari selasa (harini) sekolah farah ade buad Sukan Balaban (kejohan sukan sekolah)
bestttt lah jugak tadi .
yeeahhh , nih pic farah ngn bestiee farah >lieya<

HAHAHA , hodoh sangat2 muke farah an. huhu



muke hodoh part I



muke hodoh part II



muke hodoh part III



naa, nih lah pic2 hodoh farah . hodoh sangat2 kan ??
huh, time tu tengah panas .
berjemur lah kitaorang , pehh xnak hitam pulak . (sabar je )
tapi tak hitam punn .
huhuhu ^^


dari pkul 7.30 sampai lah pkul 12.30 .
tak nak Penat pulak .
kitaorang tengok lah dorang lari cam orang gile ke sana, ke sini .
isshhh
pastu dapat makan roti and air mineral je .
okey lah tu an ? drpada tak dapat makan lgsung .


sambil2 termenung tengok akak2,abang2 and adik2 berlari ,
datang lah Hubbie farah
yeeeaaaahhhh. (happy)
dating lah kejap . hahaha
kejap kew??
alarhh , lupe lah nak tangkap pic dia tadi . 
tapela , lain kali lah farah tunjuk an . hihihii

pastu tak lame tu , da boring dating .
dia ajak balik .
tibe-tibe2
ade yang nak cabot balik awal , termasok farah
 tapi ______
cikgu mne tah and pak gat india halau suroh pergi padang balik .
terpakse lah pergi padang .

tak lame tu , berkumpul ramai2 buad penyampaian hadiah pulak .
farah dapat tau .
dapat pegang piala je . hahaha

pada 12.30 , masing2 pun bersurai .
muke penat =,=
yang tak lari pun penat an ???
cam farah lah . hihihi

farah pun da tak tahu nak cakap ape , nih je lah yang boleh farah kongsi kat korang .
hope korang suke okeyy ???



hukss, lieya pelok farah . jeles tak ??haha


HAHAHA , untuk lieya tengs tau da teman and layan karenah aku yang gile tadi .
tengs sangat2 .
huhu, bestt je kita berdue an lieya , sape suoh yang laen xnak datang ?
nanti esok aku jeles kan korang . weekk~


okeyy lah . penat . bye :)




thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Saturday, 2 July 2011

I have a fever ;(

 Hey Hey !!
long time no see yaaa! come to your mummy my baby bloggg! imisyouu badly :(
harini aku nak cakap, aku da 3hari demam rimas xrimas lah asyik sedut hingus jek.
pas2 hari-hari kena pakse makan ubat.


Benda ni lah paling aku geram kalau kene pakse makan ubat. rase cam nak guling-guling jek kat atas lantai <geram weh geram sangat!

Kalau aku tak makan ubat ayat yang selalu aku dengar " FARAH NASARUDDIN NIH DEGIL LAH, TAK DENGAR KATE."


okeyy fine, da mara da nih. asal saya jawap "DAH DAH MAKAN UBAT TADI." then ade orang jawap "AWAK INGAT SAYA PERCAYA?" okeyy fine, saya makan ubat kat depan awak. baru puas hati kan? hahaha rase cam nak penampar lajulaju lah weh.tu kalau kat uma.

tapi kalau kat sekolah pulak lain ^^,

buadak2 nih tanye "ASAL KAU TAK SEKOLAH , JAGE ANAK KE APA?" nih yang aku panas nih hahahaha. bukan tu jek ade yang cakap " FARA KAU DEMAM MALAS NAK PI SEKOLAH KAN?" korang nih memang nak kene ngn aku nih. da sihat nanti, tnggu ar aku kejar korang satu sekolah okeyy!
tnggu saya timang awak sumue sampai jejak ke langit.baruu besttt kan whoaa.
tepuk tangan sikit  ;)

hahahahaha :D 
okeyy , bye2



thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Friday, 1 July 2011

Farah and Bestiee ~

Farah wif Shira :)
 *________*nih dia bestiee aku dari form 1 sampai lah skg .
     name dia Shira Raidah, orang pngil 'ira' , tapy aku pngil 'yaya' , chumel an??? huhuhu . 
Shira nih pendiam orangnye . tapy klau da kenal dia abis lah. kecoh satu dunie .
hahaha
kteorang slalu share prom lagi2 pasal BF , tapy Shira lebih suke berGossip .
tapy klau aku nak kluar pi mane2 , dia lah orang Pertama aku ajak .
actually kteorang banyak lagi kisahkisah slame 3 taon nih .
buad Shira Raidah , jgn mara ea yaya ? saje nak berGosip pasal kau plak . hihihi
  pape pun aku hope sgt kau jadi bestiee aku sampai bile2 okeyy ? :)


Farah wif Izma ;p
 *______*nih dia bestiee aku yang cute-miut nih . 
          aku kenal dia dari form 2 , tapy tak rapat cam skg .
name dia Izma Noratikah, orang pngil 'izma or ayu' . tapy aku lebih suke pngil dia 'budak tecik' .
aku suke pngil dia budak tecik coz dia nih kecik and chumel sgt2 cam baby pun ada ?
    betul tak tipu.....
Izma nih satu kepala lah jugak ngn aku . gile+mantol+sengal , sume ada .
aku suke cite pasal BF aku kat dia nih , coz budak tecik nih lah pendengar setia aku .
huhuhuhu~  :)

'AKU SAYANG KORANG' 
okeyy , bye ^^

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Thursday, 30 June 2011

i miss him .


  after long time..and yesterday i decide to make call .my heart was beating so fast while waiting you to pick up the phone .then naaaaah ,i hear you voice saying hello then alamak rindu gila kott ! kalau lah you tahu ..haish .but i feel so sad when you just saying  about her ,and about her again and again .damn it ! i hated that .but its okay as long i can talk to you its alright .hmm ,i just hope that you will be fine there and also open you eyes and look at me ,i still love you laaa ,you are the first one being my bf .how can i forget you .i really hope that you will read this because this is just the way i can tell you about what i feel and yes i'm afraid that you wouldn't believe me .if i can,i want shout loudly and saying I LOVE YOU Mr.S ! but yeahh i know i cant .yesterday i keep smiling all the time ,HAHA just because of you .hearing your voices make me missing you . k bye :)
thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Tuesday, 28 June 2011

heyhhh !!! this is my 'diary' !! ^^

okee . im still new wif dis thing . ^^
dah lame nak buat , tapi tak buat2 .
haaaa . now aku berjaya pun buat !! puas hati aku ~ hihihihi
dok sebok belek2 blog orang . pastu ketawa+sengeh+senyum+jeles+sedih baca post korang . hahaha .
tuptup . aku pun da ade blog yang boleh korang ketawa+sengeh+senyum+jeles+sedih bila baca . kan ? kan ? hahaha .
aku akan cuba update 'diary' aku ni setiap hari .
now u oll will know how d 'diarys' of
FARAH NASARUDDIN .
HAHA

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi

Siapa Farah Nasaruddin ???


                                                                       
berminat ke nak tahu ? hehehehehehe .
nothing special pun pasal aku ni . biasabiasa jek .
awek yang tak brapa kurus and tak brapa gemook yee !
48/161. berat and tinggi . wahh slim kan ? hahahaha
tapi rasa pendek pulak .
 eerrgghh .
apa yang aku prasankan psl diri aku ni . aku seorg yg 1-SUKA CARI PASAL sikitt . sikitt kerr ?
hahahaha . entahlah . nak tahu tanya bfiee aku . lalalala ~
then aku mungkin 2-MANJA jugak kot . kot lah . eekkk ? hahahaha .
aku anak ke-3 , manja lah juga . manja is normal yee anak-anak . :D
and 3-MUDAH CEMBURU lah aku ni . dengan siapa ? kenapa ? bagaimana ?
eehhh . satusatu lah tanya . okay . dengan siapa ? siapasiapa je yang aku nak cemburu aku cemburulah .
kenapa ? mungkin dat person cantik . or dia pandai . or dia terlalu baik . or apaapa je yang sampai buat aku fikir 'kalaulah aku mcm dia' . huhuhu .
bagaimana ? ahh , pandaipandai lah ekau fikir sendiri . 
4-CEREWET DENGAN MAKANAN lah aku ni . contoh ? alaaahh , aku tak makan lauk 'org tua' . aku tak makan sayur sangat . hahaha . gedik tak aku ? nak mampos yee kau farah gedik sampai mcm tuu .
5-LOVE SHOPPING nak mampos . haaa . tak tau nak buat apa dgn duet ? bagi aku , habis crita . tahulah aku settle cmne . ^^
lagi satu aku ni suka 6-BUKAK YAHOO , aku search bag and kasut . motif ??
saja puaskan hati sendiri . apa . ingat aku ngadap fb je ke ? tidak okee .
bukak yahoo then search .
senyum2 tengok then berangan 'kalaulah aku dpt ni , kalaulah aku dpt tuu' . kikiki .
haish ! haaa . and lagi 1 pelik tak pelik sgtlah . aku suka 7-BERANGAN . hahaha .
contohnya ? pantang ada masa terluang , akn ku isi masa tu dgn berangan . aku ni tak minat sgt dengar lgu kat mp3 ke apa ke . kalau nampak aku baring smbil dgr lagu tuu . maknanya aku tengah berangan lah tuu . hihihhii



........
saya juga 8-TIDAK SOMBONG . cakap je awak . kenapa ? sebab aku banyak mulut . siapa yang tak kenal aku je yang akan fikir aku sombong . ^^
aku rasa aku ni  9-HAPPY GO LUCKY  kot . hahahaha . sedih ? oohhh~ semestinya bukan saya tuuu . kecuali hal2 yang boleh membuatkan aku sedih , aku akan tewas . hahaha .
tuu lah pandangan aku . 10-AHHH , EKAU PIKIR LAH SENDIRI . penat aku nak tulis tulis . ehhh taip . silap . haaa , tuuu lah aku . biasabiasa je . hebatnya korang kan leh tahu 10 perkara pasal aku . hahahaha . yee , itulah anak EN NASARUDDIN . seorang yang degil kadangkadang .
                                                                      ^_________^

thank for reading ^_^ jangan lupe comment lagi